Tuotetieto

Arctic Doll -nuket

Arctic Doll on turvallinen, eettisesti ja ekologisesti valmistettu tuote. Arctic Doll tukee toiminnallaan pohjoista aluetta ja sen käsityöperinnettä, sillä kaikki tuotanto on keskitetty yrityksen nukketehtaaseen Rovaniemelle. Nukkien kotimaisuusaste on erittäin korkea, sillä niiden rungot ja vaatetus suunnitellaan ja valmistetaan kokonaisuudessaan Lapissa.

Arctic Doll on lähes sataprosenttisesti kierrätettävä. Jo valmistusvaiheessa kaikki ylijäävä materiaali kerätään huolellisesti ja käytetään uudelleen prosessissa. Nukenrungon valmistusmateriaali on polyeteeni, joka on myrkytöntä mm. elintarvikkeiden pakkaamiseen käytettävää muovia. Silmien materiaalina on polystyreeni, jota käytetään mm. kertakäyttöastioissa.

Arctic Doll kestää vuosikymmeniä, sillä kaikki sen osat ovat korvattavissa. Yli 50 vuotta käytössä olleiden mallien ja muottien ansiosta apu löytyy aina.

Nukenrungot

Nukenrunkoja valmistetaan 18, 29, 35, 45, 54 ja 60 cm pituisina. Nukkeja on saatavana hiuksettomina, puolikaljuina sekä lyhyellä tai pitkällä hiuksella. Hiusten värivaihtoehdot ovat vaalea ja ruskea. Vaaleahiuksisen nuken silmät ovat yleensä siniset ja ruskeahiuksisen ruskeat. Nukeilla on pienintä kokoa lukuun ottamatta liikkuvat silmät. Nukenrunkoja on mahdollisuus tilata myös ilman asusteita. Kysy lisää info@arcticdoll.com

Valmistuksen työvaiheet

Nukenosat valmistetaan puhallusmuovaamalla polyeteenistä. Runkoihin porataan reiät päälle, käsille ja jaloille. Kokoamisen jälkeen rungot hiekkapuhalletaan ja niihin tehdään silmäaihiot. Silmät puristetaan kahdella eri muotilla. Osien valmistuksen jälkeen silmät maalataan, kootaan ja ripset liitetään. Nuken silmä sisältää kaikkiaan yli 10 työvaihetta. …

… Nukenpään viimeistely on tarkkaa käsityötä: Nuken päälaki eli kalotti irrotetaan ja kuumennetaan, jonka jälkeen siihen ommellaan hiukset. Silmien kohdalle päähän leikataan reiät, ja silmät laitetaan paikoilleen. Nuken poskien ja huulten punaus tapahtuu pienellä maalausruiskulla ja kulmakarvojen korostus siveltimellä. Lopuksi muotoillaan kampaus.

Puetut nuket - aidot perinnekuosit

Arctic Dollin perinteisten mallien mukaiset lapinpuvut ja muut asut teetetään lähialueen ompelijoilla. Lapin asusteiden toteutuksessa kunnioitetaan alkuperäiskulttuurin mukaista perinnettä ja traditioita. Vaatetus saattaa koostua yli 20 osasta nauhoineen, tupsuineen ja solkineen.

Lapissa valmistettu - alkuperämerkillä varustettu

Arctic Doll on aidosti kotimainen ja lappilainen tuote. Se on sataprosenttisesti suunniteltu ja valmistettu Lapissa. Sekä nuken rungot että asusteet valmistuvat käsityötaitoja kunnioittaen tehtaallamme Jaatilassa. Arctic Doll -nukelle on myönnetty  Suomen tunnetuin  alkuperämerkki, ”Suomessa Tehty” avainlipputunnus. Merkki kertoo, että tuote tai palvelu on suomalainen.

Suomalaisen työn liitto on myöntänyt Arctic Doll -nukeille avainlipputunnuksen. Avainlippu-alkuperämerkistä tunnistaa Suomessa valmistetun tuotteen.

Suomen asiakastiedon myöntämä Suomen vahvimmat-sertifikaatti on todiste yrityksen luottokelpoisuudesta, luotettavuudesta ja erinomaisesta maksukyvystä.

Sertifikaattiin on oikeutettuja ovat kahteen ylimpään luottoluokkaan kuuluvat yritykset, joita on n. 12% suomalaisyrityksistä.